45-årskris?

Det känns som om det vore igår jag och min bästa kompis satt på gungorna i den kalla höstkvällen. Vi vaggade sakta fram och tillbaka med blickarna fästa ner i den regnvåta sanden. Den annars så livliga lekplatsen ligger nu öde i den sena timmen men kommer åter att sjuda av barnaljud i morgondagens gryning.

Vi sitter där, snackar om livet i stort och smått. Mest riktas våra tankar till det som ska ske om ca 80 dagar. Vi fyller “moppe”. Kompisen fyller 15 precis en vecka innan mig. I slutet på oktober. Jag hade otur när mina föräldrar, på ett obegripligt klumpigt sätt, lyckades planera mig så att jag såg dagens ljus först i mörkaste november. Vem faan kör moppe på vintern?

Iallafall.

Intresset för moped slocknade dock relativt fort. Redan innan jag fyllde 15 faktiskt. Jag fick en begagnad Zündapp KS 50 från 1975. Den gick dåligt och efter en stöld av några grejer som jag inte kommer ihåg vad det var gick den inte alls. Jag sålde skiten och köpte en cykel istället.

Kanske är det en 45-årskris eller en begynnande snålhet som tar ett allt fastare grepp om mig men jag har under en längre tid önskat mig just en moped. Inte något gammalt as som kompisar måste skruva med eftersom jag är lika bra på motorer som jag är på fotboll. Det är en pålitlig, bekväm och enkel maskin jag vill ha. Jag vill pendla till jobbet, ta söndagsturer med dottern, fotorundor mm.

Efter lite beräkningar så finns det faktiskt kulor att spara efter en relativt liten investering.
Ett familjeråd sammankallades och jag presenterade mina kalkyler. Ett enhälligt beslut togs och samma dag ärades den lokala MC-handlaren med ett besök. Moped beställdes och nu har jag den lilla skönheten hemma.

Det återstår att inhandla lite gear såsom regnkläder, handskar och dyligt för de lite kallare dagarna. Kanske blir det en äkta gubbstyling också. Det finns ju vindruta, handtagsskydd och fodrat regnskydd för att förlänga säsongen ytterligare.

Det tar drygt 40 minuter att köra till mitt jobb med bil. Med moped tar det ca 60 minuter. Ingen större skillnad. Jag är enveten av mig och tycker att det ska bli spännande. Hur länge det håller i sig får vi se.

Mvh Ade.

image

2 svar på ”45-årskris?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.