Både sorg och glädje.

Då var skolan över och min dotter börjar sitt sommarlov. Lågstadiet är ett minne blott och till hösten väntar fjärde klass.

image

Avslutningen hölls som seden kräver i gymnastiksalen. Inget nytt. Samma visor, samma tal och alltid samma kaos.
Scen och sittplatser är organiserade så att så många som möjligt ska kunna få en skymt av de små välklädda liven som står och spritter av längtan efter att få fira ferie.

image

Insläppet för oss närmast sörjande sker där det är som minst plats. I mitten av hallens långsida. Där går det en trång “korridor” mellan vägg och uppställda stolar. Scenen och kidsen står uppställda längs med hallen. Således är bästa ställe att syna spektaklet från denna korridor. Den korkar dock snabbt igen. När stingsliga anhöriga vägrar flytta på sig och två tredjedelar av hopen fortfarande står i kö för att komma in öppnas en dörr längst ner i hallen.
Som sagt detta hade kunnat göras smidigare.

Roligast var dock mannen med två små “skurmoppar” till hundar som kikade in varav den ena hunden slet sig ur kopplet och sprang in bland hundratals åskådare. Hehe. Med sammanbiten min och ett tomt koppel, trängandes i folkhopen, irrade mannen runt och ropande på sin lilla byracka.

Eftersom Liv nu lämnar lågstadiets trygga värld tackar även hennes fröken för sig. För henne väntar en ny omgång med förstaklassare som hon ska följa upp till tredje klass. Det var mycket känslor, kramar och ett tårfyllt farväl. Som nyutexaminerad lärare var detta hennes första klass och hon kommer aldrig att glömma dem.

image

Nu väntar ett härligt sommarlov för barnen och jag längtar till semestern som inleds vecka 28 med en vecka i Lidköping.

Trevlig sommar!

Ett svar på ”Både sorg och glädje.”

  1. Trevligt och fint inlägg..
    Och visst går tiden fort och barnen blir plötsligt stora..
    Men nu får din lilla tjej ett härligt sommarlov innan det spännande mellanstadiet börjar.. ha en fin vecka och midsommar nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.