Ett steg fram och två tillbaka.

Under mina korta perioder av egentid händer det att jag surfar runt för att att lära mig mer om olika tjänster som jag använder. Det kan vara allt från Google Keep till Audio Evolution. Oftast hittar jag tips och funktioner som jag inte hade en aning om att de överhuvudtaget fanns och som i vissa fall förstärker användarupplevelsen till det bättre.

Efter en liten sejour i Youtubes underbara värld stötte jag på en lista över 5 fantastiska tips som man kan göra med Google Foto. Ett av tipsen var Googles ansiktsigenkänning. Wow, tänkte jag och undrade hur i hela friden detta har undgått mig. Jag får ändå se mig själv som en “Hard core user” av Google Foto.

Ivrigt letar jag, i datorn och i telefonens app. Nope, det står icke att finna.

Jag börjar söka på webben. I ett forum är det någon som har ställt frågan, “Varför ingen ansiktsigenkänning i Europa?”
Frågan ställdes Någon gång under 2016. Alltså två år sedan och fortfarande ser vi inte denna funktion av “awesomeness” i Sverige. Kanske är det bara för den Amerikanska marknaden. Vad vet jag? Att det ska finnas något lagligt hinder har jag svårt att tro. Apple har haft det länge och det är en funktion som underlättar organiseringen av alla foton som knäpps.

Att vi på andra sidan “pölen” är åsidosatta när det kommer till Google är ju ingen större nyhet. Avsaknad av både hårda och mjuka varor är frustrerande när man trivs i Googles ekosystem.
Man får liksom inte känslan av att vara fullt uppdaterad.

Jag hoppas att detta ska vända nu i höst. Pixel 3 ska lanseras och kommer inte den till “Svedala”, ja då får jag överväga vilken stig jag ska fortsätta på och i vilket hål mina surt förvärvda pengar ska stoppas.

Mvh Ade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.