Templet på Halleberg.

Då var det dags. Äntligen! Ett nytt äventyr med kidsen har varit på schemat en längre tid.
Jag sprang på ett inlägg om en gigantisk kalkugn som låg gömd i skogen på Halleberg. Min nyfikenhet om rester från forna tider väcktes och idag blev det skarpt läge.
Väskan packades med survival kit, stormkök och andra förnödenheter.

Med en knapphändig beskrivning om templets lokalisering började vi att traska.

image

Stigen, som till en början var bred, smalnade strax av och djungeln tog över. Fallna träd, mossbeklädda rötter och stenblock kunde inte hindra oss. Vi skulle finna det mytomspunna “templet” i skogen.

image

Efter det som kändes som en evighet, irrandes runt bland ormbunkar, rävsvansar och ramslök, tornade sig snart ett magnifikt bygge i sten upp bland resliga granar. Vi har hittat det!
Det är svårt att förstå, att här i djupaste skogen har det bedrivits en industri.
Vi står hänförda över detta monument från en svunnen tid och försöker greppa storleken.

image

image

Vattnet ligger inte långt ifrån och vi får anstränga oss för att komma ner. Terrängen är oländig och svår. Min tunga kropp och klena ben är inte i symbios och jag är glad att det bara är mina barn, knotten och andra flygfän som får bevittna denna makabra massa som sakta stapplar genom skogen.

image

Väl framme vid vattenbrynet bjuds vi en fantastisk utsikt. Stenar som av tidens tand rundats av och passats in i varandra så att de bildar en gata av kullersten. Helt fantastiskt.

image

Det är nu stormköket kommer fram.
Från min tid i Mulleskolan minns jag att vi gjorde strövargodis.
Mina barn ska introduceras och allt är förberett. Det gör succé. Inget annat var att vänta.

Knotten gör sig påminda och vi får fly fältet. Vandringen fortsätter tillbaka i samma fotspår. Brännbollsmatchen från igår sitter kvar i benen och jag kommer knappt iväg. Helvete! Som en frustande pingvin vaggar jag mot civilisationen. Svetten sprutar och det är med ren vilja jag tar mig upp till stigen. Mina barn är som torra skinn och hejar på sin ömkliga far. Det går.

image

Vi gjorde ytterligare ett nedslag. Lunchtajm. Stekt korv och lite kakor.

Nu är vi hemma i tryggt förvar. Vi klarade oss helskinnade. Ett fantastiskt äventyr på hemmaplan. Jag verkligen älskar att upptäcka nya häftiga platser i min hemkommun.

Vi ska återvända till Halleberg. Det finns mer spännande platser på detta berg som vi inte hann med idag.

På återseende!

Ett svar på ”Templet på Halleberg.”

  1. Jag är imponerad vilken härlig och spännande dag 👍 och visst är det otroligt spännande att hitta saker på hemmaplan, Jag tror det går att hitta massor av saker var man än befinner sig.. En spännande byggnad/ruin mitt i skogen.. Hoppas du återhämtat dig nu 😀..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.