Uppkopplad.

Efter att ha kajkat runt på ett icke allt för smickrande antal campingar inom en timmes åktid från hemmets trygga vrå, med husvagnen släpandes bakom bilen, är det speciellt en sak som vi kräver av en camping.

Uppkoppling.

Internet brukar kunna lösas med ett av campingen tillhandahållet Wi-Fi. Värre är det dock med mobil uppkoppling. Att kunna göra sig tillgänglig för nära och kära är inte för mycket begärt. Visst, det finns tjänster för att få det att fungera via internet men att inte kunna ringa eller skicka ett sms 2018 är inte okej. Konstigt nog ligger många campingar i total radioskugga.

Att campa är för många en flykt från allt vad det moderna samhället har att erbjuda. Förutom spriten. Finns det alkohol så spelar det ingen större roll om man sover i ett dike på väg hem från kräftskivan. Då är dagens teknik förpassad långt bak i grottmannens primitiva hjärna.

För oss andra, vi som ser camping som en förlängning av vardagen, en krydda som sätter extra piff på lediga stunder men fortfarande har smaken av uppkoppling kvar, ställer dessa radioskuggor till problem.
Det handlar naturligtvis om intressen så jag dömer ingen. Alla har olika krav.

Vi sladdar gärna åter in på de platser som omfamnas av det moderna samhällets stora famn men dissar obönhörligen de som inte räcker till.

Väl mött på andra sidan av teknikmörkret. //Ade.

image

2 svar på ”Uppkopplad.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.